Παντοπωλείον “Ο Κύρ Αρίστος”

Το πιο όμορφο, ατμοσφαιρικό, παρεϊστικο στέκι των Νοτίων Προαστείων. Ιδανικό για τσιμπολόγημα και κουβέντα.Φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη για την ελληνική παράδοση. Βγαλμένο από τα παλιά. Μας προσκαλεί να απολαύσουμε αριστουργηματικούς μεζέδες και εξαιρετικά αποστάγματα, με τη φιλοξενία και την υποδοχή του πάντα χαμογελαστού Μανώλη. Τα ράφια του είναι γεμάτα με ιδιαίτερα σπιτικά προϊόντα. Από κάθε εύφορη γωνιά της ελληνικής γης, όπου μικροί παραγωγοί με μυστικά που πέρασαν από γενιά σε γενιά, βάζουν όλη την τέχνη τους φτιάχνοντας εκλεκτά εδέσματα, κρασί, τσίπουρο και ούζο.

SPIRITO ITALIANO

Οι καλοί φίλοι, το καλό φαγητό και το καλό κρασί είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που συνδυάζουν οι Ιταλοί αλλά και όλοι οι Νότιοι Ευρωπαίοι στην καθημερινότητα τους. Το Parmigiani ως ένα αυθεντικό ιταλικό αποτελεί τον ιδανικό χώρο συγκέντρωσης μεταξύ φίλων και συνεργατών σε μία all day open εκδοχή από έναν πρωινό καφέ με επιλεγμένα εδέσματα και θαυμάσια θέα έως και ένα εξαιρετικό δείπνο με lounge μουσική, επιλεγμένα κρασιά και minimal ατμόσφαιρα. Είναι επίσης μία κλασική επιλογή για ένα μεσημεριανό light γεύμα εργασίας καθώς και για ένα απογευματινό aperitif ή ένα ποτήρι κρασί για χαλάρωση και συζήτηση.

Η μαγειρική, στην Ινδία, θεωρείται τέχνη και τα γεύματα αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες ώστε η οικογένεια να περάσει χρόνο μαζί. Τα περισσότερα γεύματα περιλαμβάνουν πολλά πιάτα, όπως ρύζι, ψωμί, κρέας, λαχανικά και επιδόρπιο. Οι Ινδοί από την παράδοσή τους, αγαπούν και σέβονται πάρα πολύ όλα τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούν, και τα τιμούν σαν ξεχωριστές οντότητες το καθένα. Γνωρίζουν καλά πώς συμπεριφέρεται το καθένα στο συγκεκριμένο φαγητό που μαγειρεύεται, γι’αυτό και το προσθέτουν την κατάλληλη στιγμή. Για τους Ινδούς η παρασκευή του φαγητού είναι μια τελετουργία.

Το Indi Go κάνει delivery:
Τρίτη – Πέμπτη 16:00-23:00
Παρασκευή – Σάββατο 14:00-23:00
Κυριακή 13:00-23:00

Για τους λάτρεις του clubbing, το Baraonda έρχεται και φέτος να προτείνει τnν πιο elegant βραδινή ζωή, με premium cocktails και ξέφρενους χορούς μέχρι τις πρωινές ώρες, υπό τις μουσικές επιλογές των resident DJs Alex Trask kai Nick Alexiou .

Κάθε Πέμπτη οι νύχτες έχουν rnb ρυθμούς στο πιο γνωστό rnb party της Αθήνας Twerk.

Ο γνωστός σε όλους μας νέο-μπαρόκ χώρος που διακρίνεται για την elegant αισθητική του και το υψηλών προδιαγραφών service του, επιστρέφει και πρόκειται να χαρίσει μοναδικές βραδιές διασκέδασης.

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα, έρχονται ξανά για να ικανοποιήσουν και τις πιο υψηλές γαστρονομικές απαιτήσεις, σε ένα εστιατόριο που αλλάζει φιλοσοφία και προσφέρει μία μοντέρνα ελληνική κουζίνα με βάση το ελαιόλαδο.

Club: 210 64 58 406 | Restaurant: 210 64 44 308

Η Ιδέα & η Ομάδα

Η πάντα δημιουργικά ανήσυχη ομάδα του The Clumsies συντονίζεται με την avant-garde τάση των pop up bars –των θεματικών δηλαδή bars ανά τον κόσμο που εμφανίζονται απρόσμενα σε επιλεγμένα σημεία πόλεων και λειτουργούν για λίγους μόνο μήνες – και στήνει το πρώτο της Ελλάδας. Με όνομα εμπνευσμένο από μια άλλοτε κακόφημη περιοχή του Μεξικό που μέσα από τη street art και τη δημιουργικότητα αναγεννήθηκε, το Palmitas, το πρώτο από τα The Clumsies Pop up Bars, θα αποτελέσει από τις 6 Νοεμβρίου και για τους επόμενους μήνες τον πιο ξεχωριστό προορισμό στην πόλη.
Μετά τις σημαντικές παγκόσμιες διακρίσεις που κατόρθωσε να αποσπάσει στους πρώτους μήνες λειτουργίας του, το The Clumsies ανοίγει την ομπρέλα του με ένα πρωτοποριακό project, το οποίο ανά τακτά διαστήματα θα αλλάζει θεματική και τοποθεσία και θα προκαλεί τους επισκέπτες του να μυηθούν σε ένα απαράμιλλο σύμπαν μοναδικών εμπειριών και συγκινήσεων.

Ο Xώρος & το Concept

Στον τέταρτο όροφο του γνωστού πολυχώρου της Ιεράς Οδού 11, το αρχιτεκτονικό γραφείο Nine Design, σχεδίασε τον μοναδικό χώρο του Palmitas, όπου μόνο η συγκλονιστική θέα της Ακρόπολης θα θυμίζει «Ελλάδα».
Η cocktail list με τα δύο αποστάγματα αγαύης, mescal & tequila, να δίνουν έντονο το στίγμα τους, το Mexican Street Style menu της chef & Food Blocker Μαριλού Παντάκη (Madame Ginger) και του ανερχόμενου chef Αλμπέρτο Σιμμιλίδη, αναδεικνύει τις κλασικές γεύσεις και συστήνει στο κοινό εξελιγμένες προτάσεις μεξικάνικης κουζίνας,τιμώντας το holy trinity του Mejiko «Avocando,Lime & Κόλιανδρο». Οι live μουσικές αλλά και τα dj sets με ήχους από τη Λατινική Αμερική συνωμοτούν σε ένα νοητό ταξίδι στο Μεξικό. Το παζλ της μεξικάνικης πόλης συμπληρώνουν δύο θεματικά δωμάτια που παραπέμπουν σε φαβέλες με πρωταγωνιστές τo Dark Side Tattoo Society και το Barber Rules.
Το ταξίδι του The Clumsies Pop Up Bar ξεκινά στις αρχές Νοεμβρίου με πρώτη στάση το Palmitas. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, για λίγους μόνο μήνες, το Μέξικο μετακομίζει στο Γκάζι. Έως τον επόμενο προορισμό που καραδοκεί… αρκεί να σηκώσετε το βλέμμα προς την οροφή!

Μπροστά από το Πασαλιμάνι, στον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά, δεσπόζει το Belle Amie, το πανέμορφο νεοκλασικό του 19ου αιώνα που πλημμυρίζει τον Πειραιά με ένα vintage άρωμα 125 χρόνων ιστορίας.

Σε αυτό το εμβληματικό κτίριο οι αρχιτέκτονες και interior designers της ομάδας Νικόλαος Γυλός, δημιούργησαν έναν καινούριο εσωτερικό κόσμο, ένα αισθητικό σύμπαν που σε ταξιδεύει στην καλή ζωή του 20ου αιώνα μέσα από δημιουργικές τάσεις, concept furnitures και design objects of desire.

Από την εποχή του μεσοπολέμου μέχρι και τα ‘60s το παρελθόν είναι εδώ στα καλύτερά του. Επιβλητικά retro έπιπλα, vintage ταπετσαρίες και αναπαλαιωμένα αντικείμενα τέχνης, αναβιώνουν τις αναμνήσεις μιας όμορφης ζωής. “Eνας χώρος ύμνος στο vintage που όλοι αγαπήσαμε!

Όμως το παράδοξο είναι ότι οι αναμνήσεις του χθες, του άλλοτε και του τότε οσμώνονται αβίαστα και συνυπάρχουν αρμονικά με τις τάσεις του σήμερα, του εδώ και του τώρα.

Στην κουζίνα, η Ελληνική παράδοση μεταμορφώνεται σε Ελληνικό comfort food με το twist να φέρει ακέραια την υπογραφή του Χρήστου Τζιέρα. Τα πιάτα που αγαπήσαμε από το πρωί ως το βράδυ non stop.

Όταν νυχτώνει και ανάβουν οι απλίκες, πίσω από τις vintage μπάρες εμφανίζονται η Δώρα και ο Αριστοτέλης για να ετοιμάσουν τα πιο συναρπαστικά cocktails της πόλης. Παρέα τους οι resident και guest djs του Belle Amie φροντίζουν ώστε να ρέει άφθονη μουσική συνθέτοντας το soundtrack της κάθε νύχτας.

Στον Πειραιά η ζωή είναι ωραία…La Vie Est Belle Amie!

«Ένα σύγχρονο μπιστρό που παντρεύει γη και θάλασσα, με βαθιές ρίζες στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο αλλά και με στοιχεία από όλο τον πλανήτη που έφερε μαζί του από τα ταξίδια του και την επαγγελματική του ζύμωση στην Αμερική ο σεφ Ari Vezené.

Θα παραγγείλεις χτένια Καποσάντες, από τον πατρικό τόπο του σεφ, το Μεγανήσι, και θα σου έρθουν με ιβηρικό μάγουλο γκουαντσάλε. Η στύρα ή το σκαθάρι θα έχουν κοιμηθεί μέσα  σε κρούστα αλατιού.  Οι γαρίδες Αμβρακικού θα είναι αρωματισμένες με καπνιστό ουίσκι Lagavulin ή θα έχουν απογειωθεί από έναν εκρηκτικό μηχανισμό γουασάμπι και τσίλι.

Οι ζύμες είναι ψημένες σε ξυλόφουρνο διαστάσεων ηφαιστείου, που κατέχει θέση ήλιου στο πλανητικό σύστημα του Vezené. Η «πίτσα» εδώ φορά περήφανα το ελληνικό της όνομα, λέγεται πίτα, έχει αρνάκι Παλαίρου έξι ωρών καπνισμένο σε ξύλο κερασιάς και στέλνει αδιάβαστη την ιταλίδα «ομόλογό» της.  Ο ξινός τραχανάς από τη Μεσσηνία είναι περήφανα παντρεμένος με καπνισμένο ζωμό αρνιού.

Όσο για το κρέας δεν θα σου είναι άγνωστο όταν φτάσει στο πιάτο σου, πρώτα θα έχουν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις με μια ιεροτελεστία παρουσίασης πριν ψηθεί. Θα γνωρίσεις τη ράτσα του, την κοπή του, τα χρώματά του,  τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ξεχωριστή υφή, γεύση και τιμή ανάλογα με το αν πρόκειται για χονδρό διάφραγμα, σπαλομίτα, κάτω κόντρα ή λαιμό, αν έχει σιτέψει για 42 ή για 120 μέρες, αν είναι Hereford ονγκλέ κι έρχεται από τα καταπράσινα λιβάδια της Αγγλίας ή Wagyu φλατ άιρον κι έχει κυλιστεί στα ηλιόλουστα οροπέδια της Καστίλης.

Γιατί αν και το ελληνικό terroir  είναι η αιχμή του διαβήτη για το Vezené για αγαθά όπως το αρνί,  το ψάρι, τα θαλασσινά,  η προσέγγιση δεν «κολλάει» στην εντοπιότητα όταν πρόκειται για πρώτες ύλες όπως το βοδινό που πρέπει να εισαχθεί για να πάρει ο πελάτης το καλύτερο. Kι όταν στο τέλος έρθει στο τραπέζι ο περίφημος «απόρθητος» πύργος παγωτού, Ari’s Deal Closer, με έναν μπαλτά στην κορυφή, είναι πλέον η στιγμή να παραδώσεις την ψυχή σου.

Το μεζεδοπωλείο-ψαροταβέρνα Καραβίδας δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2000.

Ο Σπύρος Καραβίδας, μετά από θητεία πολλών χρόνων σε ψαροταβέρνες, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του φιλόξενο στέκι των ψαροφαγάδων της Αθήνας.

Το μαγαζί γρήγορα απέκτησε τεράστια φήμη για το φρέσκο ψάρι, τα εξαίσια θαλασσινά και τη μοναδική ψαρόσουπα που τόσο γοήτευσε τον γευσικριτικό Πάνο Γεραμάνη, ο οποίος σε κριτική το
υ στα Νέα έγραψε πως “όταν την γευτεί κανείς θα πρέπει να αντισταθεί στον πειρασμό της δεύτερης μερίδας”.

Ο έμπειρος σεφ Βασίλης Ανδριόπουλος επιμελείται την κουζίνα και φροντίζει για την απόλαυσή σας.

Ο Καραβίδας -όνομα και πράγμα (σύμφωνα με το Αθηνόραμα)- έχει τις ρίζες του στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας, απ’ όπου προέρχεται και το εκλεκτό του τσίπουρο, που ενθουσίασε τις appetit-ικές της Καθημερινής.

Η ποιότητα των υλικών και η εξυπηρέτηση των πελατών φέρουν την εγγύηση των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, την κυρία Ειρήνη και τους γιους της Κώστα, Δημήτρη και Νίκο.

The restaurant is a perfectly restored villa from the early years of the previous century.
The decor strikes the perfect balance between luxury and ambience, creating an atmosphere which is quite formal but still unpretentious, cozy and elegant.
The restaurant’s creative cuisine has been awarded many times and promises to impress you with a brilliant parade of re-synthesized Greek cuisine The chef Gikas Xenakis is one of the best proponents of the New Greek Cuisine movement which now attracts the most talented chefs in Greece.
His philosophy is one that combines a calm but confident control of the modern cooking techniques with his memories of traditional home food cooked with the best and freshest ingredients that the sea and land of Greece offers.
At Aleria you will enjoy Greek fine dining in wonderful surroundings in what is considered as one of the best value for money restaurants.